DIENSTEN

DE RBO GROEP ALS CORPORATIE

RBO Groep is een corporatie en bestaat uit diverse gerenommeerde bedrijven. Elk heeft zijn eigen specialiteit en een uitstekende track record van tevreden klanten. Op deze pagina zoomen we in op de losse specialisaties en diensten.

VERDUURZAMEN

ONTDEK MEER

KEUKENS

ONTDEK MEER

INTERIEURS

ONTDEK MEER

GEVEL ELEMENTEN

ONTDEK MEER

3D VISUALISATIE

ONTDEK MEER

VERDUURZAMEN

ONAFHANKELIJK ADVIES

Wij geven onafhankelijk advies over het energiezuiniger maken en verduurzamen van bestaande woningen en utiliteitsbouw. Dat doen we voor particuliere woningeigenaren, bedrijven, sportclubs en zorginstellingen, vaak in samenwerking met gemeenten. En we doen dat omdat we geloven dat we Nederland met ons advies over energiebesparing stukje bij beetje energiezuiniger en schoner kunnen maken.

VERDUURZAMINGTECHNOLOGIE

Wij werken met alleen de beste merken in de markt en beheersen een uitstekende kennis over het aanbod en toepasbaarheid. Onze adviseurs bedienen elk een specifiek terrein zodat er efficiënt en kwalitatief gewerkt wordt. Onder verduurzamingstechnologie vallen de volgende technieken: Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, warmteterugwinning systemen, ventilatiesystemen en verwarmingssystemen.

ISOLATIE

Isolatietechniek is één van onze speerpunten! Isoleren is van essentieel belang voor zowel het comfort als de natuur. De RBO Groep investeert veel tijd en aandacht om nieuwe en betere isolatietechnieken te ontwikkelen. We zien keer op keer dat bestaande woningen die verbeterd zijn door onze oplossingen veel geld besparen op hun energierekeningen en dat de woningwaarde significant stijgt.

VOOR WIE

Elke object is anders of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toepassingen.

 • Kantoorpanden

 • Agrarische panden

 • Loodsen

 • Hotels

 • Vakantieparken

 • Gemeenten

 • Utiliteit panden

 • Woningen na 2003

KEUKENS

MAATWERK

Welke wensen u ook heeft voor uw keuken: RBO levert alle maatvoeringen – standaard of juist bijzonder – in alle kleuren en motieven. Dat is wat ons onderscheidt van de rest. Wij maken alles van begin tot eind in eigen fabriek, en beschikken daar over onze eigen zagerij en HPL-plakstraat. De combinatie van buitengewone maatvoeringen en een enorme collectie Duitse en Italiaanse HPL beplakkingen, maken de mogelijkheden bij RBO eindeloos. Ook met uw wensen op het gebied van afwerking, beslag en inbouwapparatuur kunt u bij RBO alle kanten uit. Wij hebben standaard een enorm assortiment op voorraad maar kunnen altijd afwijken om aan uw eisen te voldoen. Geen vraag is te gek.

WERKWIJZE

RBO ontwerpt, fabriceert en installeert keukens, kasten en interieurs voor klanten die actief zijn in allerlei branches. We verwerken in onze eigen fabriek de basismaterialen MDF, multiplex, volkern en spaanplaat tot elk denkbaar ontwerp. Deze worden afgewerkt met High Pressure Laminate (HPL) in alle denkbare kleuren en motieven, van de bekende Duitse en Italiaanse fabrikanten. Hieronder een kleine greep branches met wie wij werken en aan wie wij leveren.

MOGELIJKHEDEN

De opsomming is niet uitputtend. RBO keukenbouwers zijn gewend ruimtelijke oplossingen te bedenken elk type klant. Daar waar maatwerk wordt gevraagd zijn wij op ons best. Of uw eisen nu liggen op het gebied van maatvoering, bijzondere kleuren en design, ergonomische aanpassingen of duurzaamheid in gebruik.
Met RBO kiest u voor een partner die het traject – ontwerp, inmeten, fabricage, installatie, montage, onderhoud en service – in zijn geheel voor u uit kan voeren. Een vaste contactpersoon met kennis van uw branche begeleidt u gedurende het hele proces.

VOOR WIE

Elke object is anders of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toepassingen.

 • Wooncorporaties

 • Scholen

 • Utiliteit

 • Hotels

 • Vakantieparken

 • Gemeenten

 • Zorg

 • Woningcorporaties

 • Retail

INTERIEURS

KASTEN

Kasten zijn van oudsher één van de pijlers van RBO. Wij fabriceren kasten in alle gangbare standaardmaten. Maar juist daar waar maatwerk wordt gevraagd is RBO op zijn sterkst. Voor klanten uit uiteenlopende branches mochten we al meedenken over specifieke opbergmogelijkheden. Veelgeroemd zijn onze zorgkasten voor instellingen en ziekenhuizen of onze maatwerk kantoorkasten. Daarbij weten we altijd een kastoplossing te ontwerpen die ruimte optimaal benut én er prachtig uitziet.  Zo produceren we bijvoorbeeld voor verschillende penitiaire inrichtingen kasten die aan hogere eisen van bestendigheid tegen vandalisme moeten voldoen. Regelmatig worden we ingeschakeld om hotelkamers en huisjes in vakantieparken te voorzien van optimale kastruimte. Denk daarbij aan legkasten, strijkkasten, hangkasten, garderobekasten, tv-kasten en lockerkasten. Desgewenst nemen we de rest van het interieur en de keukens mee in een allesomvattend ontwerp.  Kasten kunnen worden geleverd met alle denkbare kleuren en motieven.

INTERIEURS

RBO is ook expert in interieurs. Onze meubelmakers bedenken flexibele oplossingen voor al uw ruimtelijke vraagstukken. Van trap tot wachtruimte, van garderobe tot vergaderkamer en van lockerwand tot ontvangstbalie. En elk interieur wordt uit eigen fabriek geleverd. Onze interieurs hebben hun weg gevonden naar organisaties uit alle denkbare sectoren zoals de zorg, de retail, het onderwijs, kantoren, hotels en vakantiewoningen. De basismaterialen waar RBO mee werkt zijn vooral spaanplaat en MDF. Maar als extra stoot- of krasvastheid voor uw organisatie van belang is, dan zagen we het plaatwerk ook uit volkern of multiplex. Laat u door onze experts hierover adviseren! Alle interieurdelen kunnen we beplakken in alle High Pressure Laminate kleuren en dessins, van alle vooraanstaande Duitse en Italiaanse HPL-fabrikanten. Daarmee onderscheidt RBO zich van de rest: we combineren vanuit onze eigen fabriek interieurdelen in alle maatvoeringen met alle mogelijke HPL’s. De mogelijkheden zijn eindeloos.

WERKWIJZE

Wij beheersen alle stappen in het proces en voeren het gehele traject in eigen regie en onder eigen dak uit. Van ontwerp, het op maat zagen en beplakken met HPL , tot transport en installatie. Tenslotte levert RBO onderhoud- en reparatieservice op maat. RBO maakt kasten en interieurs uit spaanplaat en MDF. Maar als extra stoot- of krasvastheid gevraagd is, dan kunnen kasten uit volkern of multiplex een betere oplossing zijn.
RBO beschikt over een eigen fabriek en HPL-plakstraat. We voeren standaard een uitgebreide HPL-portfolio van alle bekende Duitse en Italiaanse fabrikanten. Maatwerk zit bij RBO in de maatvoering én de afwerking. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

VOOR WIE

Elke object is anders of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toepassingen.

 • Wooncorporaties

 • Scholen

 • Utiliteit

 • Hotels

 • Vakantieparken

 • Gemeenten

 • Zorg

GEVEL ELEMENTEN

ISOLEREND

RBO Groep hanteert altijd de beste isolatietechnieken. Voor gevelelementen gebruiken wij Ecosteen. Ecosteen is een prefab gevelsysteem dat geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. De elementen bestaan uit een isolatielaag van Polyurethaan waarin 17mm dikke keramische steenstrips fabrieksmatig zijn verwerkt. Deze stenen zijn volledig opgesloten in het isolatiemateriaal waardoor er geen vocht achter de stenen kan komen. Het systeem bestaat uit diverse elementen; platen, buitenhoeken, vensterhoeken en rollagen.

HOE WERKT HET

De gebruikte steenstrips zijn van een harde keramische kwaliteit en een hoge dichtheid. De elementen zijn voorzien van geïntegreerde mechanische bevestigingspunten. Hierdoor zijn na bevestiging de schroeven verzonken in het systeem waarmee eventuele koudebruggen worden voorkomen. De Ecosteen elementen zijn, met circa 28 kg per m2, relatief licht van gewicht. De fundering aanpassen is hierdoor niet nodig. Op de elementen van Ecosteen wordt een fabrieksgarantie afgegeven van 10 jaar.

VOOR WIE

We leveren direct aan bouw- of aannemingsbedrijven. Maar ook prefabfabrieken maken steeds meer gebruik van isolerende gevelelementen zoals Ecosteen. Ecosteen weegt relatief weinig, absorbeert geen vocht en behaalt een zeer hoge isolatiewaarde. Het is makkelijk te verwerken in de fabriek en kost weinig materialen en arbeidsuren.

VOOR WIE

Elke object is anders of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toepassingen.

 • Projectontwikkelaars

 • Aannemers

 • Architecten

 • Wooncorporaties

 • Recreatieketens

3D & VISUALISATIES

VISIE

Wij vinden dat goed ook beter kan! Door de jaren heen hebben we met veel plezier, trots en enthousiasme mogen werken voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers aan geweldige projecten uiteenlopend van klein tot groot, complex tot eenvoudig. Wij beschikken over alle essentiële middelen die benodigd zijn om plannen en dromen om te vormen tot iets moois. Zoals opdrachtgevers van ons gewend zijn leveren wij alleen hoge kwaliteit en tegen een concurrerend tarief.

VOOR WIE

Of het nu gaat om een complete woonwijk, een winkelpui of een industriële gripper, we werken al onze projecten geheel naar de wensen van onze opdrachtgevers uit. Door de technische achtergrond zijn we bovendien in staat mee te denken gedurende het gehele proces van ontwerp tot realisatie. Zo sluiten we aan in een BIM-traject, hergebruiken we uw sketchup-modellen of werken onze modellen in-house tot in het kleinste detail uit.

WERKWIJZE

We werken graag ons eigen modelwerk uit indien nodig en wanneer dit efficiënter is. Maar natuurlijk hebben wij ook de tools om naadloos op uw BIM-traject aan te sluiten. Wij maken fraaie animaties van uw project of een virtuele tour middels één of meerdere 360- views, ingekleurde 2D en 3D plattegronden en volledige verkoopbrochures. Ook drone opnamen en videoclips kunnen wij voor u verzorgen. Met RBO creëert u een fantastisch beeld van het idee!

VOOR WIE

Elke object is anders of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste toepassingen.

 • Projectontwikkelaars

 • Grondbezitters

 • Aannemers

 • Architecten

 • Wooncorporaties

 • Gemeenten

 • Hotelketens

 • Recreatieketens

ONTWIKKELEN

BOUWEN

TRANSFORMEREN